Michelle is diëtist, schoonheidsspecialiste én visagist. Ze deelt vanaf nu maandelijks met OneFit haar bevindingen over het effect van sporten op de huid. Met Healthy Food Healthy Skin wilt Michelle een stukje balans meegeven in het genieten van het leven en het goed zorgen voor jezelf.

Ja, daar zijn ze weer! Die goedbedoelde vragen naar welke voornemens jij hebt voor 2017. Als iemand dit aan mij vraagt weet ik eigenlijk nooit zo snel wat ik moet antwoorden. Dit omdat ik niet alleen vanaf 1 januari een voornemen stel. Nee, ik stel het hele jaar door kleine doelen voor mijzelf om zo mijn grote doel te kunnen behalen.

Het stukje realisatie dat je elke dag iets kleins kunt doen om te komen bij je ‘grotere’ doel werkt erg goed om uiteindelijk ook dat grotere doel te kunnen behalen. Wat ik hiermee bedoel is dat je grote doelen alleen kunt behalen door hier naartoe te werken in kleine stapjes. Zet je te grote stappen en val je? Dan zul je snel teleurgesteld zijn en ermee stoppen. Behaal je kleine doelen wel, dan wordt jouw enthousiasme alleen maar groter en kom je stap voor stap dichter bij je grote doel. WOEHOE!

Deze techniek is onder veel behandelaars al bekend om cliënten hun doelen te laten behalen. Maar hoe komt het toch, dat als we een doel voor onszelf opstellen, we er al willen zijn voordat we nog maar begonnen zijn? Door de jaren heen heb ik steeds meer geleerd los te laten, van het proces te genieten en door te zetten tot ik er ben. Dit was eerst wel anders, ik wilde er al zijn voordat ik het nog maar kon!

Wat mij altijd erg heeft geholpen bij het doorzetten is sporten. Jarenlang heb ik meer dan 20 uur in de week gedanst. Hier leer je erg goed hoe je kunt doorzetten om uiteindelijk die snelle choreo te kunnen! Alles op de juiste tel,  je techniek bijhouden en sterker worden is wat alleen kan gebeuren als je doorzet. Zo is het ook met andere sporten, zolang jij niet doorzet zul je het niet zo snel goed kunnen. Mijn nieuwe doelen liggen bijvoorbeeld nu bij het juist uitvoeren van yoga posities en sterker worden hierin.

Tijdens het schrijven van deze blog had ik mijn kleine ‘ikkanbestmultitasken’ actie en las ik een mooi stukje op Instagram dat komt uit het boek ‘who says you can’t you do’ wat goed aansluit op mijn blog:

If you think something in your mind, see the end result, and believe it will work, then it can. see, most of the time people will talk themselves out of it or convince themselves why it won’t work. This is usually due to other people’s opinions or letting the idea slip before it can be reinforced. Successful people actually talk themselves into it, and will give many reasons as to why it will work. The focus on how they can do it, and repeat it many times with so much conviction that it becomes a belief that consumes their life. They don’t rely on others to build their belief; they know that when they believe it enough, others will follow.

DUS, 2017! Nieuw ronde, nieuwe kansen. Om jezelf blij te maken en te houden heb ik hier de volgende tips voor jou!

  1. Ruim op: bij het willen behalen van nieuwe doelen hoort een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Mijn huis is de reflectie hoe het gaat met mij. Ligt alles overal en kan ik niets vinden, dan is dit ook zo in mijn hoofd. Daarom kan het super goed helpen om je huis op te ruimen, van spullen af te komen die je eigenlijk nooit gebruikt en alles schoon te maken. Zo creëer je rust en ruimte in je huis en in je hoofd!
  2. Tijd voor jezelf: Nadat je heel je huisje hebt opgeruimd, is het tijd om even neer te ploffen op de bank, weer op te staan om die kan thee erbij te pakken en weer te gaan zitten. Heel de avond thee drinken, muziek luister of serie kijken kan soms zo fijn zijn. Momentjes met jezelf zijn belangrijk om je creativiteit te laten stromen, tot rust te komen en uiteindelijk je doelen te kunnen behalen.
  3. Sporten: om de mind helder te houden, het lichaam fit en de geest rustig is sporten de ideale bezigheid. Wat ik zei, die doelen behalen gaat via kleinere stappen. Dit geld dus ook voor sporten. Geniet van het proces, zie hoe je groeit en ga dat gevecht aan met jezelf. Je zult zien dat de ‘mindset’ die je leert tijdens het sporten ook kunt toepassen tijdens het behalen van je andere doelen. Je uithoudingsvermogen wordt groter en je kan hierdoor ook grotere uitdagingen beter aan.
  4. Maak kleine doelen: grote doelen stellen klinkt heel leuk en is ook goed, maar werk hier naar toe met kleine stappen. Zo stel je jezelf niet teleur en krijg je steeds een blij momentje als je jouw kleine doel behaald hebt. Schrijf je doelen op en vink ze af als ze behaald zijn.

2017, ben je klaar voor ons? Wij wel voor jou! Toch? 😉

Namaste,
Michelle

Volg de missie van Michelle via haar blog op www.healthyfoodhealthyskin.nlFacebook en op Instagram. Hier kan je meer lezen over haar kijk op een goede levensstijl voor een gezonde huid door middel van de juiste behandelingen, voeding en sportlessen.

Tags: