‘s Ochtends sporten? Doen! Je hebt het misschien even moeilijk als je wekker het op een schreeuwen zet, maar het is het dubbel en dwars waard. Echt.

IMG_9673 (4)

  1. De lessen zijn minder druk (…net als de sportschool zelf trouwens)

Niks is zo fijn als wat extra persoonlijke aandacht tijdens een groepsles of niet te hoeven te wachten voordat het eindelijk jouw beurt is op de treadmill.

  1. ’s Avonds hoef je dus niet meer te sporten. (= meer tijd voor je favo serie op Netflix).

Na je drukke dag hoef je niet meer gehaast de sportschool in te duiken. Dit betekent extra tijd om heerlijk te loungen op de bank, gezellig te borrelen met vrienden of je favoriete serie te kijken.

  1. Je geeft je stofwisseling een flinke boost!

Als de voorgaande punten je niet al hebben overgehaald, dan zal deze het zeker. Door ’s ochtends te sporten geef je jouw stofwisseling een extra boost. Je metabolisme draait hierdoor al vanaf de vroege ochtend op volle toeren. En das nou weer goed voor de vetverbranding.

  1. Je bent in één klap goed wakker en gefocust voor de rest van de dag.

Niks is zo’n goede wake-up call als een stevige workout. Als je hierna richting werk, school of andere bezigheden vertrekt zul je merken dat je dankzij je hervonden focus al in de eerste uurtjes veel werk kunt verzetten. Yay!

  1. Je bent de dag nog nooit zo productief begonnen.

Hoe goed voel je je dat je gewoon al gesport hebt, terwijl je collega’s, klasgenoten of vrienden waarschijnlijk pas net hun bed uit zijn komen rollen? Stiekem ben je best wel trots. En hey, dat is oké.

  1. Het motiveert je om gezonder te eten

No way dat jij nadat je net al die calorieën hebt verbrand naar dat frietje grijpt rond lunchtijd. Je hebt niet voor niets zo hard gesport! Plus, je hebt niet het excuus dat je het er vanavond weer af zal sporten.

Wij zijn benieuwd.. Ben jij een ochtend sporter of train jij liever ’s avonds?

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam. Daarnaast voorziet ze jou ook graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Deze fitgirl is 23 jaar oud, heeft een eigen food, health en fashion blog (www.radishtowear.com) en spendeert al haar vrije tijd het liefste in de gym.

 

Tags: