Naast het populaire kickboksen hebben we nog veel meer vechtsporten in ons aanbod. En op een laagdrempelige manier verschillende sporten uitproberen, dat is nou net één van de grote voordelen van je OneFit-abonnement! Hoog tijd dus om eens uit je comfort zone te stappen en een lesje te proberen. Durf jij het aan?

280586-Pionke-Sajewski-MMA-Team

Mixed Martial Arts @ Sportcentrum Universum (AMS)

MMA combineert technieken uit judo, kickboksen, thaiboksen, worstelen en jiu jitsu. Een behoorlijk allround vechtsport dus. Bij het Universum train je non-competitief en met een ervaren docent je kracht, snelheid, souplesse en tactisch vermogen.

MMA / Grappling @ Hit & Health (DH)

Grapplig is een verzamelnaam voor verschillende technieken: van clinchen tot vegen, ontsnappingen en takedowns, vrijwel altijd gericht op verdediging. In combinatie met MMA krijg je bij Hit & Health uiteindelijk alle principes en technieken van de vechtsport onder de knie.

Jiu Jitsu @ Sportcentrum Universum (AMS)

Deze traditionele krijgskunst uit Japan omvat vrijwel alles wat met zelfverdediging te maken heeft. Kracht speelt een grote rol, maar ook snelheid – zo leer je een aanvaller in enkele seconden uit te schakelen. Beginners werken aan worpen en de basis- en controletechnieken. Gevorderden (vanaf de oranje band) trainen onder andere op combinaties en wedstrijdsvormen. Bij de balie van het Universum kun je een speciaal Judo/Jiu Jitsu pak kopen (€42 per pak).

Taekwondo / Savate @ Vos Gym (AMS)

Taekwondo wordt ook wel de kunst van het verdedigen genoemd. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Door de focus op zelfbeheersing en respect ontwikkel je meer discipline en zelfvertrouwen.

Bij Vos Gym wordt deze les gecombineerd met Savate (ook wel Frans boksen genoemd) een Europese vechtsport en een mengvorm van traptechnieken uit het Taekwondo en slagtechnieken uit het Engelse Boksen. Bij het Universum kun je ook een normale Taekwondo les volgen.

Aikido @ Henny Pleizier (AMS)

Het uitgangspunt van Aikido: het verstoren van het evenwicht van de aanvaller. Met soepele cirkelbewegingen ga je zo van aanval naar verdediging. Er wordt gebruik gemaakt van een houten zwaard (boken), stok (jo) en mes (tanto), die je bij Henny Pleizier kunt lenen. Zo oefen je de basisprincipes: kamae (lichaamshouding), ma-ai (ruimtelijk bewustzijn en afstand), sen (timining) en ki no nagare (vloeiende beweging).

Braziliaans Jiu Jitsu @ Vos Gym (AMS)

Brazliaans Jiu Jitsu is een vechtsport gericht op grondvechten. Het doel: een dominante positie krijgen en zogen dat de aanvaller zo snel mogelijk ‘afklopt’. Het idee achter Jiu Jitsu is dat zacht wint van hard. Of met andere woorden: een kleiner, zwakker persoon kan met de juiste techniek zichzelf prima verdedigen tegen een sterkere aanvaller. Tijdens Jiu Jitsu leer je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Judo @ Sport Natural (AMS)

Deze van oorsprong Japanse verdedigingskunst is een van de bekendste vechtsporten. Bij Sport Natural leer je onder andere de techniek van het werpen, valbreken en insluiten en maak je kennis met alle traditionele principes achter deze sport.

Tags: