Als fysiotherapeut weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen. Toch schiet sporten er vaak als eerste bij in als je het druk hebt. Bewegen kost tijd en die tijd wil je het liefste zo goed mogelijk besteden.  Daarom is het zo belangrijk dat je sporten doet, die je zó leuk vindt dat je daar wel tijd voor maakt, druk of niet druk. Dit is naar mijn idee de enige manier om het op de lange termijn vol te houden en dit is precies waarom ik OneFit zo’n goed concept vind: Lekker veel afwisseling en keuze, er zit altijd wel iets bij wat jij leuk vindt!

Trainmore1

Vandaag deel ik mijn sportweek met OneFit. Sinds ik OneFit gebruik, ben ik duidelijk meer gaan sporten. Normaal deed ik dit altijd al wel 3x per week, maar als je iedere dag weer een les in het schema ziet staan die je aandacht trekt, is het niet moeilijk om je week te vullen met heel veel sport! Wat ik ook fijn vind is dat je OneFit in verschillende steden kan gebruiken. Of ik nu thuis ben in Den Haag of bij mijn vriend in Amsterdam, sporten kan nu écht overal!

Trainmore3

Maandag
Never skip a Monday, right? Vandaag heb ik aan het einde van de middag bij TrainMore afgesproken met Charlotte die ook aan dansen doet. Trainmore is niet alleen een hele mooie en uitgebreide sportschool (mijn lievelings!), maar ze hebben in de groepslessenzaal ook nog eens de perfecte dansvloer liggen! Als er geen groepslessen zijn, mag je vrij gebruik maken van deze zaal. Muziek aan en gaan! Voor we het weten zijn we 2 uur verder en hebben er een goede dance workout op zitten.

saktiishayoga2

Dinsdag
Als ondernemer wil ik veel uit mijn dag halen, zeker als ik weet dat er veel taken op me liggen te wachten die dag. Ik maak er dan een sport van om de avond van tevoren op tijd naar bed te gaan en ’s ochtends vroeg te sporten, voordat ik aan de slag ga. Omdat ik gisteren twee uur gedanst heb, besluit ik om de les Morning Hatha Yoga bij Saktiisha yoga centre te volgen, om 7 uur ‘s ochtends. Mijn eerste les Hatha Yoga en precies wat ik nodig had; een rustige en meditatieve yoga, perfect om de dag mee te beginnen!

Woensdag
Vandaag doe ik twee danslessen (klassiek ballet en moderne dans) bij een dansschool die (nog?) niet aangesloten is bij OneFit. Een fijne en actieve manier om mijn dag mee af te sluiten!

Theconsciousclub1

Donderdag
Ik begin de dag met mijn eerste les Yin Yoga ooit! Ik heb met Jamila afgesproken bij The Conscious Club voor de les om 9:30 uur. The Conscious Club is mooi ingericht en lekker ruim. Voorin staan een paar comfortabele banken waar je rustig wat kan drinken/eten. Achterin is en grote workshopruimte en boven is de yogaruimte. Lekker licht, met veel wit. Yin yoga is heel meditatief en gaat erg over het comfortabel voelen in een pose. Je houdt elke positie 3 tot 5 minuten aan en tijdens het aanhouden van die pose stretch je rustig je spieren en maak je gebruik van een diepe ademhaling. Ik voelde me daarna heel ontspannen met een hoofd vrij van zorgen, superfijn!

Trainmore_of_Chassedancestudios

Vrijdag
Ik ben nog steeds in Amsterdam en het grote voordeel van Amsterdam is dat er een paar dansstudio’s ook de gehele zomer OneFit lessen geven! De dansstudio’s in Den Haag die zijn aangesloten bij OneFit, zijn in de zomer helaas gesloten. Ik besluit om een kijkje te nemen bij Chassé Dance Studios en wauw wat is dat gaaf! Ze hebben wel 8 verschillende studio’s, allemaal even mooi en groot. Je hebt keuze uit vrijwel alle soorten dans, vandaag besluit ik een beginner/intermediate balletles te volgen. Tijdens de les zijn we veel bezig met techniek en interpretatie van de muziek. Het leuke van les krijgen van een andere docent is dat ik altijd weer een paar nieuwe aanwijzingen krijg. De docente heeft duidelijk kennis en helpt me op een paar punten weer verder op weg in mijn danstechniek!

debewustzijnschool1

debewustzijnschool2

Zaterdag
In de week die ik nu deel, was ik een lang weekend weg, maar op een andere zaterdag had ik een hele leuke les gedaan bij De Bewustzijn School: “The Energy Movement”. Tijdens deze les ga je vrij & mindful dansen. Of je nu ervaring hebt met dansen of niet, stapsgewijs merk je dat je alles loslaat en helemaal opgaat in de muziek. Als danser leer je om je techniek en choreo’s los te laten en te dansen op gevoel. Als niet-danser leer je om je gêne opzij te zetten en te voelen hoe vrij je kan zijn in jouw bewegingen. Dit is een les die ik zeker vaker ga doen!

Wil je dagelijks health inspiration en weten welke lessen ik nog meer doe met OneFit? Neem dan een kijkje op onze Instagram en Facebook: @Healthylifelab en HealthyLifeLAB

Tags: