Een sport abonnement waarmee je naar de sportschool maar ook naar de beste yogascholen in Utrecht kan! De keuze voor mij was toen snel gemaakt. Zoekend in Utrecht naar een sportschool die het beste bij me past en dan losse lessen nemen bij een yogaschool of toch liever één abonnement bij een yogaschool en thuis trainen.. Geld technisch absoluut de overweging waard tot ik OneFit ontdekte. Dit is voor mij de perfecte oplossing en nu ga ik met gemak 5 keer per week sporten én kan ik aan al m’n favo sport en yogalessen mee doen!

Twee lessen staan over het algemeen vast voor mij en dat zijn de BodyPump op maandag en Bikram (hot) Yoga op zondagochtend. De rest van de lessen verschilt per week. Meestal naar één van de yogascholen in Utrecht. Hierbij plan ik meestal ook nog een leuke BodyShape of boksles in. Daarnaast probeer ik elke week een nieuwe les uit te proberen zoals Pure Stretch, Essentrics, triple barreworkout, spinning of gewoon eens lekker ouderwets gymen bij ApenkooiGym Utrecht. Ik vind OneFit vooral door de veelzijdigheid zo leuk en raak er niet op uitgekeken!

Maandag 20:00 – BodyPump bij De Workout Club

de workout

Op de maandag ga ik graag naar de BodyPump les bij de Workout Club. De BodyPump les van LesMills is effectief en een goede workout om je spieren te versterken. Ondanks dat deze les op vele andere locaties ook gegeven wordt bevalt me deze het meest. De groep is niet al te groot, de zaal is goed geventileerd en de lerares erg motiverend. Daarnaast is de Workout aan de Oudegracht een mooie, veelzijdige maar toch ook knusse sportschool.

Dinsdag 19:30 – Asthanga / Vinyasa bij Yoga Moves 

yoga moves

Een van mijn favo locaties in Utrecht is Yoga Moves. Het is een erg professionele yogaschool met een ruim assortiment aan verschillende yoga en meditatie lessen in verschillende niveaus. Even heerlijk tot rust komen en de drukte van het dagelijks leven naast je neerleggen met een uurtje Hatha & Yoga Nindra, de Relax and Renew les of de juist wat actievere ‘power’ yoga zoals Asthanga (Vinyasa) Yoga. Asthanga Yoga is de yoga die ik graag beoefen. Hierbij werk je aan je spierkracht, flexibiliteit, ademhaling en meditatie. Het is heel actief en geeft veel voldoening. Heerlijk zen loop ik hier keer op keer weer de deur uit.

Donderdag 20:30 – Pure Stretch bij Studio AERIS

studio aeris

Om eens een nieuwe locatie uit te proberen en een anders soort les ben ik terecht gekomen bij studio AERIS; een kleine paaldansschool. Het lijkt me leuk om in de toekomst wat lesjes paaldansen te gaan volgen via OneFit en dit is een goede kennismaking. Tijdens deze Pure Stretch les draait het om lenigheid. Ik heb nog nooit zo lang en op verschillende manieren in een spagaat gelegen. Een fijne persoonlijke dansschool en een leuke ervaring rijker!

Vrijdag 19:30 – More boxing bij TrainMore Utrecht

trainmore

Lekker even een uurtje afgemat worden en alle opgekropte frustratie van je afslaan op de vrijdagavond! Deze les doe ik graag samen met een vriendin aangezien je veel oefeningen in duo’s doet en je met elkaar gaat sparren. TrainMore is een mooie  en vrij nieuwe locatie waar het aan niks ontbreekt. Zelf lekker een uurtje vrij trainen is daarom ook aan te raden.

Zondag 08:00 – Hot yoga workout bij Bikram yoga Utrecht 

bikram yoga

Om de week af te sluiten doe ik op zondag ochtend wanneer ik kan een lesje Bikram yoga; ook wel bekend als hot yoga. Zeker 90 minuten lang is het zweten geblazen bij deze gespecialiseerde Bikram yoga school in Utrecht. Slechts één zaal maar wel een veelzijdigheid aan momenten om een Bikram yoga les te volgen. Zowel in het weekend als door de weeks. Het is een mooie locatie met fijne teachers die de juiste begeleiding geven en het leuk vinden je te leren kennen. Een heerlijke detox voor het lichaam en een workout die echt iedereen (zelfs dagelijks) kan doen!

Tags: