“If you can breathe, you can do yoga.” Een waarheid als een bus. Het zijn de woorden van Tara Stiles, een van de bekendste yoga guru’s uit de VS, die als eerste begon met het posten van yoga video’s op Youtube – en met inmiddels een kwart miljoen volgers heeft. De frêle Amerikaanse is in Amsterdam is om een yogales te geven op het dak van het gave W Amsterdam Hotel. En niet zomaar een yogales; een les Strala yoga. Deze yogastijl is door haar bedacht om yoga laagdrempelig, maar vooral heel leuk te maken.

ximg_9556-e1473341222352-jpg-pagespeed-ic-dw1nbimgyq

maxresdefault

 Dat yoga laagdrempelig is weet lang niet iedereen. Laat je niet misleiden door Instagramfoto’s van bizar soepele yogi’s, want zoals Tara al zei: wie kan ademhalen, kan een yogales volgen. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, je hoeft niet ervaren te zijn om het te kunnen.

 Het advies van super yogi Tara voor beginnende yogi’s? “Yoga gaat over jou, over de connectie met jezelf. Je kunt er niet goed of slecht in zijn.” Mocht je niet weten met welke soort yoga je moet beginnen, of bij welke yogaschool je het beste een les kunt volgen? Ook dan weet Tara raad. “Vraag je vrienden waar zij yoga doen, en doe een keer een lesje mee. Er zijn tegenwoordig zoveel lessen, en zoveel verschillende yogascholen… Kijk waar jij je lekker bij voelt, dat is het enige dat telt!”

 Na een les Strala yoga van Tara voel ik me bijzonder soepel en zen. Ze bewijst maar weer dat een geslaagde yogales voor zo’n 75% afhangt van de docent die de les geeft. Gelukkig kun je bij de meeste juiste yogascholen niet alleen kiezen voor verschillende lessen, maar ook voor verschillende docenten. Mijn persoonlijke favorieten? Pilates van Marije bij de Nieuwe Yogaschool, of (flow) yoga van Anna bij Delight.

Interview door Claartje Schröder van foodness.nl. In Amsterdam kun je Strala yoga volgen bij Studio 191

Tags: