Op zoek naar een kickboksles in Amsterdam? Oké, eerlijk is eerlijk: ik ontwijk stiekem al een hele tijd elke vorm van kickbokstraining. Mijn jarenlange danservaringen hebben mijn stoere vechtmoves volledig opgeslokt en het enige wat hieruit voortgekomen is zijn sierlijke zwaaibewegingen en mooie gestrekte high kicks. Die overigens niet gericht zijn op de tegenstander. En vrijwillige pijniging tegen een zak aan: daar krijg je toch blauwe plekken van? 

Pep & Dance bij Nicole Coaching

Anyway, toen Pep & Dance voorbij kwam werd ik blij. Misschien hoefde ik mezelf hier niet in te houden en mijn dansdrang te onderdrukken! Vol goede moed ging ik naar Nicole’s Coaching en ik werd hier aangenaam verrast. Zonder ook maar een idee wat me te wachten, kwam ik terecht in een klein keldertje waarin je niet alleen kickboks les krijgt, maar ook tegelijkertijd vol enthousiasme wordt gecoacht op het mentale vlak.

Als Pranic Healer ben ik heel erg bewust van de kracht van energie en de invloed van verschillende chakra’s, en na een paar minuten blijkt dat ook Nicole niet onbekend is in de wereld van subtiele energie. Bij binnenkomt voelde ik al een klik: de methodiek die Nicole hanteert is super fijn en voel me gelijk helemaal thuis! Body, mind & spirit worden meegenomen terwijl de kickbokstechnieken op een speelse manier worden uitgelegd. Op muziek worden er combi’s uitgevoerd waarbij je de tijd krijgt om de techniek eigen te maken. Fijn wel: normaal gesproken ram ik maar een kant op.

Spirualiteit

Op de maat dansen en bewegen vanuit kickboks combinaties: lekker in de lucht tappen, stoten, burpies, push-ups & vooral positieve energie opladen. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden en good vibes gegarandeerd. Spiritualiteit hoeft niet zweverig te zijn: juist in het alledaagse leven als bijv. een kickboksles en spierballen kweken komt het super chill tot zijn recht!

Try this one, please! You will thank me later. Nicole is fantastisch!

Marissa (23) test onze groeplessen en schrijft erop los. Als fitgirl werkt ze als personal trainer en dansdocente, maar vindt ze het ook fijn om yoga te beoefenen of andere uitdagende lesjes te volgen. Ze studeert culturele antropologie & psychologie, heeft haar eigen marketingbureau Giants & Robots en werkt als Pranic Healer! Volg haar op Instagram of www.marissaklouwer.com

Tags: