Wie ooit in Scheveningen geweest is, weet dat het Kurhaus hét gezicht van Scheveningen is. Vanaf het strand en de boulevard kan je dit prachtige, statige gebouw niet missen en ook vanaf de achterkant valt het mooie, grote gebouw op tussen alle andere gebouwen. Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus Scheveningen is hier gevestigd en sinds kort kan je hier met je OneFit abonnement gebruik maken van de spa!

Amrâth Kurhaus Scheveningen

OneFit en wellness

Dat lieten Nadine van Sisters about Food en ik ons natuurlijk geen twee keer vertellen! Op een mooie, zonnige zondagmiddag gingen wij het Kurhaus maar eens van binnen bekijken. Je stapt direct een prachtige entree binnen. Je kan hier gelijk doorlopen. Als je voor de grote trap staat, ga je naar rechts en neem je de kleine trap naar boven. Volg de pijltjes met “spa” erbij en voor je het weet stap je een oase van rust binnen.

De spa heeft een kleine gym, maar deze is wel écht klein. Het is handig als je voor je ontspanningsmoment nog even op de loopband wilt of even wat oefeningen wilt doen, maar voor uitgebreid sporten kan je beter naar een andere OneFit locatie gaan. De spa heeft wel een prachtig zwembad dat uitkijkt over zee. Je kan hier lekker je baantjes trekken terwijl je de boten buiten voorbij ziet varen. Ook staan er ligbedden aan het zwembad en kan je via deze ruimte door lopen naar het buitenterras.

Zwembad Amrâth Kurhaus

Zwembad Amrâth Kurhaus

Het buitenterras kijkt uit over de Noordzee en de pier van Scheveningen en hier kan je in alle rust lekker zonnen op een ligbed. Ik weet zeker dat ik hier in de zomer vaker te vinden ben, want het is een fijne, luxe plek om lekker tot rust te komen aan zee. Terwijl het strand in de zomer helemaal vol ligt, kan jij hier rustig op je ligbedje genieten van het uitzicht over zee!

Weldaad voor lichaam en geest

De spa heeft drie soorten sauna’s en verschillende soorten douches. Er is een infraroodsauna, een Finse sauna en een Turks stoombad. Alles is heel netjes en schoon, je krijgt slippers mee bij inchecken in de sauna en als je geen eigen handdoek mee hebt, kan je er hier ook eentje huren. Wij zijn na het zonnebaden in alle drie de sauna’s geweest en na een verkwikkende douche liepen we weer helemaal ontspannen de spa uit.

Als je veel sport, is het heel belangrijk om ook goed voor ontspanning en herstel te zorgen. Een middagje spa is ideaal om even helemaal tot rust te komen en je spieren volledig te laten ontspannen. Door het warmteverschil bij het gebruik van de sauna’s, verbetert de doorbloeding naar je spieren en je huid. Hierdoor kan je lichaam beter afvalstoffen afvoeren, maar ook voedingsstoffen aanvoeren. Dit bevordert het herstel en brengt je even helemaal tot rust.

De spa is iets waar we in onze drukke schema’s misschien niet zo snel tijd voor vrijmaken, maar juist als je je gestrest voelt, is dit wat je lichaam nodig heeft. Na deze ontspannen middag in het Kurhaus Scheveningen, heb ik me voorgenomen om hier vaker tijd voor vrij te maken. Zo’n middagje ontspannen is een weldaad voor je lichaam en geest!

strand Scheveningen

Lotta is orthomoleculair voedingsdeskundige en fysiotherapeut en weet als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen. Sporten moet volgens haar vooral heel leuk zijn! Kijk voor individuele begeleiding, blogs en inspiratie op haar Instagram, Facebook en website.

Tags: