Met de gedachte dat ik op zaterdagochtend een relaxte yogales zou gaan doen, kwam ik er 2 uur van te voren achter dat ik een les Aerial Hoop had geboekt. Nou is mijn sportbuddy M. wel in voor nieuwe dingen, dus dit was wel dé uitdaging van het weekend.

Image-2

Rasalila is bij binnenkomst al een hele fijne en relaxte locatie , naast de yogalessen geven zijn ook paaldansen en aerial hoop. Er werd ons een heerlijk kopje thee aangeboden en daarna mochten we naar boven (no shoes aloud!).

De les was met een kleine groep, wat mij wel gerust stelde, aangezien ik mezelf nog niet heel gemakkelijk in een hoop zag hangen. Op een of andere manier word ik toch altijd een beetje onzeker in nieuwe lessen, waarvan ik niet zeker weet of ik het wel kan. Onefit is daarom voor mij soms ook echt een uitdaging, even uit mijn comfort zone.

Na een fijne warming-up werden we verdeeld in twee groepjes, waarna de instructrice de oefeningen voor deed met heel veel souplesse. Mooie bewegingen, dansend in een hoepel in de lucht, het leek zo makkelijk. Precies, het leek, want om dit zelf te kunnen, moet je echt veel spierkracht bezitten. Mijn vriendin M. bleek een natuurtalent, misschien heeft zij haar sport wel gevonden, ik daarentegen had er wat meer moeite mee.  Het kost echt veel kracht, maar het moment dat je dan daadwerkelijk in de hoepel zit en de oefeningen na kunt doen, geeft ook wel weer voldoening.

De les vloog echt voorbij, ben zeker weer een ervaring rijker en ga ook weer terug naar Rasalila, een lesje paaldansen kan ook geen kwaad toch?

Ik raad iedereen aan om Aerial Hoop een keer te proberen, het is geen les waarbij je helemaal uitgeput raakt, maar gaat om kracht en techniek en ik weet zeker dat je met deze lessen in shape kunt komen.

Ik ben Laura Disco, 30 jaar, happy in love en woon in Amsterdam en werk bij het fashion, beauty & lifestyle PR bureau So PR. Al mijn hele leven houd ik van sporten, als jong meisje heb ik taekwondo beoefent op hoog niveau en sinds ik 10 jaar geleden naar Amsterdam kwam, altijd op zoek geweest naar iets dat bij me past. Fitnessen, hardlopen, lesjes in de sportschool, alles ging op een gegeven moment vervelen. Voor mij is Onefit dé uitkomst, omdat ik mijn eigen ‘sport-week’ in kan plannen met de lessen waar ik behoefte aan heb. Van boksen, bodypumpen tot hot yoga, maar ook het ontdekken van ‘nieuwe’ sporten begin ik steeds leuker te vinden.

 

 

Tags: