Op zaterdagochtend 1,5 uur klimmen, wie bedenkt dat nou? Nou mijn vriendin M. (ik heb haar overtuigd van een OneFit-abonnement) houdt van nieuwe lessen uitproberen en aangezien ik nooit in mijn eentje durf, ben ik meer dan blij dat zij nu ook OneFit-kaart in haar bezit heeft.

IMG_2655

Deze kennismakingsles bij Mountain Network was echt een hoogtepuntje van mijn weekend! Het was even zoeken, maar aangekomen bij op de locatie werden we heel vriendelijk ontvangen en kregen we wat drinken aangeboden.

Samen met twee andere meiden werden we door onze klim-instructeur meegenomen naar de klimhal. Ik was nog nooit in een klimhal geweest, laat staan dat ik ooit een berg heb beklommen, dus ik was best onder de indruk van de grootte, hoogte (16 meter!) en al die mooie kleurtjes.

Introductie

Na een korte uitleg over de basistechnieken, het op de juiste manier aandoen van een klimgordel, het bevestigen van de karabiner (haak) en een precieze knoop die niet los schiet, mochten we meteen beginnen met klimmen. Op goed vertrouwen ging M. als eerste en moest ik zekeren, voor een eerste keer kwam ze best hoog. Veilig weer beneden (de instructeur helpt hierbij) was het mijn beurt.. Op een gegeven moment ging mijn blik naar M op de grond en brak het zweet me uit! Gevalletje hoogtevrees noemen ze dit. Bij de volgende pogingen heb ik me niet teveel laten kennen (aangezien er kinderen van 8 hoger gingen dan ik) en durfde ik steeds iets verder, ook omdat ik zekerder werd dat er niks kon gebeuren.

Boldergym

Na 3 kwartier oefenen in de klimhal, wat echt heel leuk was, gingen we naar de boldergym; een zaal met een zachte kussen op de grond en iets lagere klimwand waar we ‘vrij’ konden klimmen zonder dat we vast zaten.

Ervaring

Echt heel leuk dit! Ik zou het ook iedereen aanraden om een keer een kennismakingsles bij Mountain Network in te plannen. Nee, het is geen work-out zoals een uur boksen, maar ik voel het vandaag (een dag later) in mijn armen en het was gewoon een nieuwe, leuke ervaring. Wel raad ik aan het met een ‘buddy’ in te plannen, want het is les die je echt met z’n tweetjes doet en een beetje vertrouwen in elkaar is wel fijn, aangezien je toch op 16 meter hoogte hangt.

Enjoy your class at Moutain Network!

IMG_2656

Ik ben Laura Disco, 30 jaar, happy in love en woon in Amsterdam en werk bij het fashion, beauty & lifestyle PR bureau So PR. Al mijn hele leven houd ik van sporten, als jong meisje heb ik taekwondo beoefent op hoog niveau en sinds ik 10 jaar geleden naar Amsterdam kwam, altijd op zoek geweest naar iets dat bij me past. Fitnessen, hardlopen, lesjes in de sportschool, alles ging op een gegeven moment vervelen. Voor mij is Onefit dé uitkomst, omdat ik mijn eigen ‘sport-week’ in kan plannen met de lessen waar ik behoefte aan heb. Van boksen, bodypumpen tot hot yoga, maar ook het ontdekken van ‘nieuwe’ sporten begin ik steeds leuker te vinden.

 

Tags: