Ok. Na een korte trainingspauze (blessuretje opgelopen) wordt het weer tijd om aan de bak te gaan. En waar beter te beginnen dan met een DEFINITION Workout? Definition kan ik wel gebruiken: van de spieren is niet veel overgebleven. Let’s bring it on: voor Onefit bracht ik een bezoekje aan Akademia Training Club!

img_9215

Nog geen vijf minuten binnen en sla mezelf al voor de kop. Waarom ben ik hier nog niet eerder geweest!? Wat een fijne club is dit! Super vriendelijk word ik ontvangen door eigenaar Xavier en krijg ik een rondleiding in deze high-end trainingsruimte. Maris = blij.

Vol goede moed stap ik de groepslessenruimte in. Ik ben wel wat gewend door mijn verslaving aan GRIT, dus bang ben ik niet.  Had ik misschien wel moeten zijn… Definition combineert namelijk isolerende oefeningen voor spiergroepen met functionele whole body, cardio en core training. HIT weerstandstraining zorgt ervoor dat je effectiever en veiliger traint door een groter gedeelte van spieren aan te spreken en tegelijk piekkrachten te verminderen. Supersets van steeds twee oefeningen worden zonder pauze afgewisseld: DIT IS ZWAARDER DAN IK DACHT!

Na een uur vlammen strompel ik ietwat dood de les uit. Wat een onverwacht heerlijke training was dit. De combinatie van oefeningen vond ik uitdagend. Uniek aan definition is dat er zoveel afwisseling is tussen kracht-, conditie, functionele en core training. Dat je vetverbranding even een flinke oppepper krijgt spreekt voor zich en de super fijne begeleiding zorgt ook nog eens dat alles gecontroleerd wordt uitgevoerd.

Marissa (23) test onze groeplessen en schrijft erop los. Als fitgirl werkt ze als personal trainer en dansdocente, maar vindt ze het ook fijn om yoga te beoefenen of andere uitdagende lesjes te volgen. Ze studeert culturele antropologie & psychologie, heeft haar eigen marketingbureau Giants & Robots en werkt als Pranic Healer! Volg haar op Instagram of www.marissaklouwer.com

Tags: