Ha, terug van een week lang non-stop yoga en mediteren in Frankrijk dacht ik voorlopig even uitgezweefd te zijn. Maar verbazingwekkend genoeg kijk ik al drie dagen uit naar dit uurtje: Kundalini yoga bij De Nieuwe Yogaschool.  Mijn favoriete vorm van yoga op mijn favoriete locatie bij mijn favoriete lerares Marieke! Oooh I’m so hooked, man.

Kundalini yoga
Kundalini yoga is een vorm van yoga die niet te vergelijken is met een andere soort. Waar ik het heerlijk vind om me helemaal te slopen en in de sportschool te laten gaan, wil ik bij yoga niet bezig zijn met de vorm maar me richten op mijn mentale conditie. Kan door meditatie natuurlijk, maar een combi met fysieke uitdagingen is nog veel interessanter. Dat gebeurt bij Kundalini Yoga. Door je lichaam uit te dagen neem je je gedachten onder de loep. Zo creëer je ruimte om patronen los te laten die je niet meer dienen en verbreed je je eigen kaders. Wat je dacht nooit te kunnen volhouden blijkt alleen maar een gedachte te zijn die je limiteert; je lichaam kan het best. Elke les heeft een ander thema, dus elke les is een verrassing. Als je net zoals ik snel verveeld raakt dan is dit ideaal voor jou, want lessen herhalen zich nooit.

Oud verdriet loslaten
Dit keer stond de les in het thema van het verdrijven van oude pijn uit je lichaam. Vaak maken we beslissingen op basis van ervaringen uit het verleden; dit kan nuttig zijn, maar vaak zie je dat keuzes gebaseerd zijn op angst. Dit is niet nodig, want je het verleden is het verleden, en de toekomst is de toekomst. We weten niet wat er op ons staat te wachten; het enige wat we weten is dat we Nu leven. Opschonen die handel dus! Zo jammer als je de mooie dingen in het leven mist omdat je je onbewust laat leiden door angst! De meditaties en oefeningen die we moesten doen waren hier perfect op afgestemd; oude patronen oproepen, deze herkennen en durven loslaten.

IMG_5535

Ik kan nu best beschrijven wat we moesten doen maar wellicht schrikt dit af, haha ;-). Iets met heel lang je benen in de lucht, doorgaan terwijl je niet meer kan en door de ongemakkelijkheid heen bijten. Lenigheid komt hier niet aan de pas! En alles met je ogen dicht, dus niemand die checkt wat jij doet.

And believe me: it works. Ik (als sinds 5 jaar trouwe fan) mag dat nu van mezelf wel zeggen. Kundalini Yoga heeft me zoveel gebracht, en nu ook weer: licht als een veertje huppel ik De Nieuwe Yogaschool uit.

Nieuwsgierig geworden? Kom elke woensdag om 18.15 naar de les van Marieke of op zondag 10.00 naar de les van Tim! Geloof mij; je gaat houden van deze twee mooie mensen. Betere teachers dan zij ga je niet vinden! 🙂

Marissa (22) test onze groeplessen en schrijft erop los. Als fitgirl werkt ze als personal trainer en dansdocente, maar vindt ze het ook fijn om yoga te beoefenen of andere uitdagende lesjes te volgen. Ze studeert culturele antropologie & psychologie, heeft haar eigen stichting Diabetes on the Run en haar eigen healthroom: EGGPRESS! Volg haar op Instagram of www.marissaklouwer.com.

Tags: