Eerste kerstdag; je at één kommetje ijs. Tweede kerstdag; je at twee kommetjes ijs. De dag na kerst? Je lichaam voelt alsof er een vrachtwagen over je heen gereden is. Vermoeide benen, een opgezette buik en als je net iets te snel opstaat komen de sterretjes alweer naar boven. Juist dat zijn de momenten om jezelf te pushen om naar de gym te gaan. Waarom? Omdat je geest er helder van wordt, je weer beseft dat je lichaam heel goed weet wat hij wel en niet wilt eten. Sporten is geen straf maar door alle social media, advertenties die maar beloven dat je in vier weken een bikinilijf hebt, hebben wij in deze tijd onze beeldvorming van sporten vervuild. Het voelt als een straf omdat je de dag ervoor twee kommetjes ijs hebt gegeten. Dat zijn x aantal calorieën dus moeten we een x aantal minuten sporten. Als je dit leest krijg je het al Spaans benauwd van het idee dat je morgen weer die legging aan moet doen en in de gym ontevreden in de spiegel kijkt met een vervormde persoonlijke afkeurende bril. 

Één ding, je lichaam is ongelofelijk slim en zodra jij leert positief over jezelf te denken weet het precies wat het wil en weet het ook precies wat het moet doen met deze extra suikers van de feestdagen. En als ik het heb over sporten zonder dat het voelt als een straf, dan raad ik de volgende locatie aan. Namelijk sportschool studio Alexander. Mijn insteek was een x aantal minuten verplicht de cardio hoek induiken om de x aantal calorieën meteen weer te verbanden. Wat bleek, sportschool studio Alexander is niet zoals zovele een immens grote studio waar je doelloos rondloopt zonder een schema, zonder persoonlijke begeleiding en vastgeroest zit in je eigen vermogen van originaliteit als het aankomt op oefeningen.

Zelfs als OneFitter krijg je hier een exclusieve pas die al jouw gegevens opslaat. Ze werken met een geweldig concept genaamd de Milon Cirkel fitness. Het houdt in:

  • Slechts 2x per 10 dagen 35 minuten trainen
  • 15 keer meer resultaat dan reguliere training
  • 100% veilig! Gegarandeerd geen blessures
  • Je zit maximaal 4 minuten op hetzelfde toestel

Heel eerlijk, nooit was ik gek op deze fitness concepten maar ik werd met open armen ontvangen en naar huis gaan was geen optie want ik moest immers die x aantal calorieën zien te verbranden. Met een vooroordeel en hoogmoedswaanzin begon ik aan het eerste rondje, lachende van binnen met de gedachte hier ga ik echt totaal niet van zweten viel het al snel rauw op mijn dak. De volledige training duurt 35 minuten en lucky me, hiermee veegde ik de drie kommetjes ijs makkelijk van de baan.

De Milon Cirkel is geschikt voor iedereen die weinig tijd heeft, fitness beschouwt als straf of die het diëten beu is. Ook, met een grote nadruk hierop, de ervaren fitness’er zal verbaasd zijn over de efficiëntie. Genoeg reden om het uit te testen. Aangezien we toch altijd alle peilers richten op 1 januari is deze locatie de ideale start om veilig en verantwoord plezier te beleven aan sport. Zonder goede voornemens kan je geen stevig jaar vooruit bouwen!

PS. gedachten zijn onderhevig aan veranderingen.

Marrit Nicolai is een energieke en sportieve vrouw die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als nuchtere Friezin verliet ze het hoge Noorden voor een carrière in de schijnwerpers. Tijdens So You Think You Can Dance gooide ze haar charmes in de strijd en werd daarmee onderwerp van de media. Meerdere malen per jaar vertrekt ze naar het buitenland, onder andere voor de wereldtour van Armin van Buuren. Als model is ze vooral actief in de sport business. Volg Marrit op Instagram!

Tags: