Bij OneFit geloven we niet alleen in het trainen van je lichaam, maar ook van je mind. Oftewel: werken aan zowel de spieren van het lichaam als de aandachtsspier. Zo zorg je voor afwisseling in spanning en ontspanning; het recept voor een energieke dag! Iedere maand deelt Anita van iammindful haar kennis, bevindingen en praktische tips op onze blog. 

Mindfulness is geen concentratie beoefening. Wel kan het zo zijn dat je concentratie en focus verbeteren wanneer je met regelmaat Mindfulness beoefend. Mindfulness gaat over het cultiveren van opmerkzaamheid.

Zittend in meditatie met de aandacht bij de adem, kunnen je gedachten wel 100 keer afdwalen. Het feit dat je aandacht afdwaalt naar gedachten, betekent niet dat je niet mindful bent. Iedere keer dat je opmerkt dat je aandacht afgedwaald is, ben je aandachtig, ben je mindful. Het opmerken geeft je de ruimte om bewust je aandacht terug te brengen. Het geeft je ruimte om te schakelen vanuit je automatische piloot naar bewust handelen.

Mindfulness gaat over opmerkzaamheid. Het ene moment ben je opmerkzaam dat je in de gedachtentrein bent gestapt en het andere moment ben je opmerkzaam over de adem. Beide gaan over opmerkzaamheid, aandacht voor wat er is van moment tot moment.

Nieuwsgierig?

Met veel plezier bied ik verschillende lessen Mindfulness aan welke je met je OneFit kaart kunt volgen! Kijk eens naar het rooster van Tula, Bluebirds Yoga, Hot Flow Yoga Jordaan & De Bewustzijn School en doe mee!

Tags: