Alleen al zonder enige aanleiding is een bezoek aan de Chassé Dance Studio’s meer dan de moeite waard. De studio’s bevinden zich namelijk in een prachtig opgeknapte oude kerk midden op het Chassé plein in Amsterdam West. Maar voor cultuur was ik hier vandaag niet!

IMG_5181

Ik mocht namelijk meedoen aan een heuse ‘OneFit special‘. Dit zijn events georganiseerd buiten het reguliere OneFit aanbod om. Vandaag stond Afrohooping op het programma. Om even kort uit te leggen wat dit inhoudt: dansen met een oldschool hoepel op hiphop, dancehall en afrobeat.  Het klinkt te gek en dat was het ook!

In het begin kijkt iedereen nog wat nieuwsgierig om zich heen maar dit veranderde al snel in enthousiasme. Na een warming up zonder hoepel, gevolgd door de basistechnieken mét hoepel gingen we door naar het echte werk met moves die resulteerde in zweet op m’n bovenlip. Afrohooping is beslist geen kinderspel. De jaloersmakende moves tijdens de demonstratie van Angela, de jongedame die de les gaf en tevens het Afrohoopen heeft bedacht (check haar op Instagram en Facebook), maakten iedereen super fanatiek. Af en toe vloog er zelfs een losgeslagen hoepel met hoge snelheid door de ruimte!

Tegen het einde van de les werd verzocht onze aangeleerde tricks te showen aan de rest van de andere deelnemers, oeff spannend maar ook dit gaf zeker een kick! Kortom: een vrolijke, verrassende special en energieke start van mijn dag.

One Fit’s Liselore test zo gevarieerd mogelijk de OneFit locaties in Amsterdam. Ze is 28 jaar oud en is een echte duizendpoot, zo organiseert ze voor OneFit toffe specials, werkt ze voor Club Abe, Scotch & Soda én Hi-Tec. Daarnaast heeft ze haar eigen maandelijkse feestje Coconuts! Ook is ze bezig haar motorrijbewijs te halen en danst ze salsa. Je kunt haar volgen op Instagram Facebook.

Tags: