Ondersteboven hangend terwijl  je slechts door twee voeten in je onderrug wordt ondersteund leek mij een hele uitdaging. Ik hou van uitdagingen en ging daarom samen met een vriendin ging naar de AcroYoga les bij Rasalila. Zoals bij veel yoga studio’s wordt je ook hier ontvangen door een vriendelijke, warme glimlach en een kop thee. Toen ik de zaal in liep lagen alle matten al klaar in een kleine knusse cirkel, een intieme setting!

De warming-up/mindfulness/stretch routine waarmee we begonnen was dan ook een soort in elkaar gevlochten, intieme groepsknuffel die gek genoeg tegelijkertijd mega praktisch aanvoelde. Hierna volgde wat handstands en gingen we planken. Best uitdagend allemaal! Na deze fijn warming-up begonnen we met de poses. Misschien wel handig om eerst even een beetje informatie over AcroYoga te geven, het combineert namelijk drie elementen:

  • Solar Acrobatisch; vertrouwen, empowerment en plezier
  • Lunar Therapeutisch; luisteren, compassie en loslaten.
  • Yoga; bewustzijn van ademhaling, life balance en verbinding.

Voor het uitvoeren van de poses heb je een ‘base’ nodig, dit is je partner die op haar/zijn rug ligt met de benen gestrekt omhoog zodat jij, de ‘flyer’, erop kan vliegen. Klinkt best zweverig maar echt, je gaat vliegen! Als unit van 93 kilo werd ik natuurlijk gebombardeerd als base maar met mijn te korte hamstringspieren kreeg ik mijn benen niet echt recht omhoog. Het was daardoor enorm zwaar om mijn partner te laten ‘vliegen’. Gelukkig waren er wat helden die ook mij wilde basen (jaja, na mijn eerste les praat ik al AcroYoga-inner-circle-slang). Dat vliegen was zo chill! Er staan mensen naast je die je kunnen opvangen mocht je vallen. Hierdoor voelde ik mij veilig en kon ik totaal ontspannend achterover hangen wat zorgde voor de meest diepe en relaxte stretch ever!

De laatste pose is het allerfijnste, vooral voor de vliegers (zie foto). Voorover hangend  en alles ontspannen inclusief  ‘Thaise massage’. Je sluit de les als een soort intens gelukkige luiaard af, heel bijzonder. Na deze pose geeft de vlieger (luiaard) leg love, wat minder heftig is als dat het klinkt. De vlieger schud en maakt ingewikkelde bewegingen met de benen van de base terwijl deze op de grond blijft liggen, zo fijn 🙂

img_0011

Máár Rasalila heeft nog een andere les die mij ook aansprak, AcroFit. Dit is een partner acrobatische fitness training welke is gebaseerd op AcroYoga. Wederom trommelde ik een vriendin op, want die base ik liever dan mijn soulbrothers. Uiteindelijk in de les werd ik toch gekoppeld aan een guy van 95 kilo omdat je juist beter een gelijk gewicht kan hebben…

Wat supercool is aan de les is dat het tempo hoog ligt. De warming-up bestond uit snelle partner krachtoefeningen die echt leuk zijn om te doen. Net als bij de AcroYoga les leende ik mij steeds uit als proefkonijn bij alle poses waarvoor een vrijwilliger nodig was. Daarmee kon ik lekker tof doen en indruk maken op de dames in de les, heel belangrijk ;-). Want in plaats van heel mannelijk te kijken naar studio sport op deze zondagavond was de werkelijkheid dat ik kreunend en zwetend balanceerde op een gozer, no offense Arjan!

De houdingen waren heel uitdagend en superleuk om te doen. Het voelde echt als een teamsport. De hele vibe van AcroYoga, maar dan met een focus op kracht en mobiliteit. Op onderstaande foto is de pose te zien die ik het leukst vond om te doen. Ondanks dat deze ook het meest uitdagend was, kon ik wel nog even mijn tong uitsteken voor alle fans van OneFit!

img_0222

Conclusie: beide lessen zijn een dikke aanrader! De docenten zijn zeer professioneel maar ook grappig en liefdevol. Ik heb heel veel lol gehad tijdens deze lessen. Ik hoop veel mede OneFitters daar tegen te gaan komen; vliegend, basend of bij de thee 🙂

Ambitie, enthousiasme en dankbaarheid kenmerken Robbert van Ede; een 27 jarige allround ‘atleet’. Hij is co-founder van InvestID (het matchen van startups met investeerders) en co-founder van Fortify (het bouwen van winnende startup teams. Teams met gedeelde waarden, complementaire vaardigheden en wederzijds vertrouwen om zo hun gezamenlijke purpose te bereiken).

Life is movement, the world a playground, workout & play together, every day!  Volg Robbert op Instagram  Facebook en Linkedin.

Tags: