Speurend door de OneFit app stuitte ik op de hardlooptrainingen bij Flow-Motion. Als fanatieke sporter kan ik natuurlijk niet aankomen met een hardlooptraining voor beginners als er ook één voor gevorderden is. Gemotiveerd door mijn ego ging ik afgelopen woensdagavond in een staat van grootheidswaan richting het Vondelpark.

Bij de afgesproken plek (de speelvijver) stond de buitengewoon fit-ogende Floris mij al op te wachten en was meteen nieuwsgierig naar mijn sportachtergrond.. Want had ik al gezegd ik meedeed aan de gevorderde training?! De groep bestond uit trainer Floris, ikzelf, nog een enthousiasteling én twee toppers die afgelopen zondag de halve marathon hebben gelopen. Allemaal van top tot teen gehuld in hardloop ornaat. Lees: in hun geval crème de la crème hardloopschoenen met een matchend en strak Rintje Ritsma broekje. In mijn geval hardloopschoenen uit de vorige eeuw en iets wat mij wel geschikt leek om in hard te lopen.

Het opwarmen bestond uit: knieheffen, hakken-billen, zijwaarts scharen, je kent ze wel. Ook wat gekkere bewegingen, die hoewel enigszins belachelijk ogend wel een fijne warming-up vormde. Maar toen we als een soort marcherend en gedrild leger langs een groepje tieners stampten had ik wel even mijn bedenkingen. Gelukkig gingen we hierna huppelen… We maakten de huppel bewegingen zo groot dat de voorbijgangers wel gedacht moeten hebben, LeBron James (FYI: hij is een 2.05 meter lange topsport basketballer) got nothing on them. Long story short, het zag er allemaal bijzonder grappig uit!

Na deze opwarm sessie waren we dan eindelijk klaar om echt te gaan hardlopen. Op een rondje van 450 meter gingen we van start in een buddypaar. Je liep in een tempo van zo’n 14 km per uur net zo lang het rondje tot je de toegewezen buddy inhaalde die wandelend het zelfde rondje liep. Eenmaal ingehaald wisselde je om, zo liep je steeds ongeveer 600 meter hard. Een leuke oefening! Geweldig om na een wandelend ‘rustmoment’ steeds je buddy weer als een soort kamikaze piloot in te halen. En Floris liep ook mee! Mijn buddy Wouter moest van Floris wat rustiger aandoen wegens de gelopen marathon. Hierdoor had ik een groter uitrust moment en kon ik bij het rondje hardlopen net dat extra beetje gas geven!

Als toetje: veel sprintjes van 30 meter en nog wat krachtoefeningen, schaatssprongen, squats, push ups, pull ups. Wat weinig uitdagend voor mensen die regelmatig krachttraining doen, maar na zo’n flinke training is het prima. Behalve dat er flink getraind werd, maakte wij daar waar we genoeg adem hadden een praatje met elkaar. Stuk voor stuk super leuke gasten! We sloten af met stretchen en onderstaande groepsfoto:

robbert-flow-motion

Nu ik de foto zie realiseer ik mij dat ik het armlampje wat hier onder mijn jack zit heb nooit heb terug gegeven… sorry Floris!!

Ambitie, enthousiasme en dankbaarheid kenmerken Robbert van Ede: een 26 jarige allround ‘atleet’, model en co-founder van Fortify. (Fortify is de partner voor startup founders in het bouwen van een winnend team. Een team met gedeelde waarden, complementaire vaardigheden en wederzijds vertrouwen om hun gezamenlijke purpose te bereiken).

Life is movement, the world is a playground, workout & play every day! Volg Robbert op Instagram en Facebook.

Tags: