Processed with VSCOcam with f2 preset

Vanaf de Nieuwmarkt waar ik woon is het maar een kwartier met de metro naar Reebok CrossFit 020. Super chill, maar toch voelde het enorm lui om met de metro naar de gym te gaan.. Eenmaal aangekomen in de box word ik warm begroet, gevolgd door de vraag: hou je van kracht of conditie? Ik word gewezen op de WOD (Workout Of the Day) die op het bord staat:

5 Rounds For Time

400m Run

30 Burpee to target

20 Toes To Bar

10 Tire Sledgehammer

Holy shit, geen grappen! Ze zijn niet bang hier.

We krijgen uitleg over de workout en als warming up doen we alle onderdelen een aantal keer ontspannen. Mijn innerlijke caveman sloeg op hol toen ik met de sledgehammer aan de gang mocht; hoe fantastisch om met een oversized hamer op een oversized band te rammen, for the sake of working out! Ik ging er helemaal in op, maar de coach wees me erop dat dit nog maar de warming up was en dat ik misschien mijn krachten beter kon sparen voor de workout..

Na de warming up kon niemand er meer omheen, 5 rondjes pure hell (de woorden van iemand uit de groep) voor de boeg met een tijdslimiet van 35 minuten. Het bleek achteraf niet heel handig om hard van start te gaan, maar als een stel haantjes jaagde ik mezelf samen met twee andere gasten op omdat we graag voorop wilde lopen.

Hoe heftig die hamer ook lijkt, ik vond dat het makkelijkste deel van de workout. Waar ik echt dood ging was bij de burpees, 150 totaal is niet niks.. Toes to bar is trouwens hangen aan een stang en met beide voeten (tegelijk) de stang aantikken, die werd de laatste rondes heel naar voor iedereen.

Ik vond het bijzonder dat er een vibe hing waarbij we elkaar aanmoedigden om nog dieper te gaan, terwijl die verspilde zuurstof hard nodig was om überhaupt de workout te kunnen voltooien. Wat verder opviel is dat de meerderheid van de mannen kaal waren of gemillimeterd haar hadden. Ik hoop niet dat CrossFit tot haaruitval leidt, want ik vind CrossFit helemaal de shit!

Na afloop van de les was ik behoorlijk blij dat ik met de metro was gekomen. 🙂

Wat ik bijzonder vind aan CrossFit: je wordt er een complete atleet van omdat je er je kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, explosiviteit, lenigheid en stabiliteit mee verbetert. Daarnaast is de variatie van workouts bijzonder hoog, waardoor je prima meerdere dagen achter elkaar kunt trainen, mits je een ervaren sporter bent. Verder zijn de mensen heel leuk met elkaar in de box.

 

Robbert van Ede is een 26 jarige allround ‘atleet’, model en daarnaast ‘Change Agent’ bij Mind Work Productions (een training & coaching bureau met een focus op gedrag, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling).

Volg hem op Instagram en Facebook.

 

Tags: