Deze zomer ben ik lid geworden van OneFit en ik heb nog nooit in zo’n korte tijd zoveel sporten geprobeerd. Ik ben helemaal om! Sporten voelde tot nu toe vaak als een ‘moetje’ maar dankzij dit abonnement kan ik zoveel variëren dat het nooit saai wordt om te bewegen. Paaldansen heeft me altijd al gefascineerd, toen ik zag dat je via One Fit lessen Sportief Paaldansen kon proberen twijfelde ik geen moment. Ik reserveerde samen met een vriendin de eerste les, van 18.00 uur tot 20.00 uur op dinsdag in Den Haag.

OneFit_SportiefPaaldansen-3

De les begint met een warming up: alle spieren worden losgeschud met een nummertje Zumbadansen! Daarna is het tijd voor wat oefeningen zoals squaten, planken, lunges en buikspieroefeningen. Alle spiergroepen komen aan de beurt om maar zo warm mogelijk te zijn voor het echte werk.

Na 40 minuten is het tijd om de paal in te gaan. Als er veel gevorderden aanwezig zijn mogen die gezamenlijk een nummertje voor doen, dit was het geval en ik keek mijn ogen uit. Dit wil ik ook kunnen!! Het lijkt op een mix tussen turnen en ballet. Super elegant en stoer tegelijk! Na de show is het tijd om zelf de paal in te gaan. Soms zijn er maar 4 mensen aanwezig, de andere keer 12 mensen, dat verschilt per les. Er staan 6 palen, dus je moet vaak een paal delen. Dat is maar goed ook, want een uur lang in de paal hangen – dat houdt niemand vol. Lekker om en om dus, en van elkaar leren.

Als beginner krijg je een aantal oefeningen mee die er heel makkelijk uitzien maar die toch een beetje tegenvallen. Je moet echt je best doen wil het er mooi uitzien! Met de oefeningen bouw je kracht op, werk je aan je motoriek en natuurlijk je ‘elegante dance moves’. Een uur lang ben je aan het proberen en om je heen aan het kijken. Soms oefen je aan het eind van de les met zijn allen een choreografie op een nummer, die je daarna samen uitvoert. Het laatste deel van de les bestaat uit stretchen, hierdoor kom je weer lekker tot rust.

OneFit_SportiefPaaldansen-1 OneFit_SportiefPaaldansen-6
Ik vind Sportief Paaldansen uitdagend, grappig, pijnlijk (je huid moet echt wennen aan het klemmen) maar vooral heel erg leuk om te doen. De sfeer is er erg goed, de mensen zijn behulpzaam en vriendelijk en er komt echt van alles en nog wat op af.

Inmiddels ben ik bijna elke week geweest, en heb ik een aantal toffe oefeningen onder de knie. Naast het feit dat ik het stoer vind om bepaalde oefeningen te kunnen uitvoeren, merk ik echt dat mijn rug, armen en core veel sterker zijn geworden. Ook ga ik altijd met een super positief gevoel de deur uit: een les paaldansen vrolijkt me enorm op! Ik kan het iedereen, hoe jong of houd, lang of kort, lenig of stijf je ook bent: probeer het! Je zult er geen spijt van krijgen.

One Fit’s Rosalie test allerlei groepslessen door heel Den Haag en brengt jou graag op de hoogte van de leukste sporten in de stad aan de zee. Ze is 30 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.rosalieruardy.nl.  Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Tags: