Jumping rope, ofwel: touwtjespringen, is een workout waar menig model bij zweert (ja echt). Diep onder de indruk van deze informatie besloot ik een tijdje terug maar eens een poging te wagen en mij onder te dompelen in een les die voor mij elke keer opnieuw als een bak vol nostalgie aanvoelt (want wie hield er als kind nou niet van touwtje springen enzo?).

Om stipt 19.30 gaat deze les bij Spa Zuiver van start die gegeven wordt door trainer Miguel. Hij checkt eerst wat ieders niveau is en geeft direct per persoon een aantal oefeningen aan die je kan oefenen om goed in het ritme te komen. Vervolgens gaan we gezamenlijk een aantal keer achter elkaar een ‘rijtje’ oefeningen af en heel eerlijk: bij ronde twee hap ik al angstvallig naar adem. Zo’n beetje alles komt aan bod, denk aan: het kruisen van het touw, high knees, overstappen etc. Inmiddels heb ik deze les al drie keer gevolgd en elke keer opnieuw druip ik na een dik uur met een gigantisch rood hoofd af naar de kleedkamer. Wat ik vooral heel leuk vind om te merken is dat ik beter en beter word. Wat ik in de eerste les niet kon, kan ik nu wel en dat voelt heul goed! Je bent dus nooit te oud (ik ben 24, mocht je dat willen weten) om iets te leren ;).

Jumping Rope wordt elke maandagavond bij Spa Zuiver in Amsterdam gegeven om 19.30. Het is een full body workout, dus zowel je buik, benen als armen worden aangepakt.

Zie ik jou Maandag a.s?

OneFit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 24 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Tags: