Ditmaal koos ik voor een lesje surfyoga  bij Studio 191, een les die niet buiten, maar binnen wordt gegeven. Je bikini of  zwembroek kun je dus thuislaten en voor een surfplank wordt gezorgd.

Processed with VSCO with hb1 preset

“Lekker balanceren op een plank , easy!” Althans: dat dacht ik. Vriendin G waarschuwde mij al dat het pittiger was dan het lijkt en na drie minuten in een downward-facing-dog, was mijn hoofd zo rood als een tasty tom tomaat. Is namelijk best pittig voor je buikspieren, die plank recht houden zodat je er niet vanaf valt en tegelijkertijd een zonnegroetje uitvoeren.

Pfoe, ik steunde en kreunde wat af die eerste tien (wiebelende) minuten, maar na een tijdje begon ik het door te krijgen. Ik begon te aan voelen waar en hoe ik mijn voet moest neerzetten en waar ik de eerste tien minuten bijna mijn plank afgleed, ging het de overige vijfendertig super goed.

De teacher was daarbij heel aardig en ook niet zo serieus. Wist je dat ze bij deze studio ook een vino en vinyasa avondje hebben? Dat zegt genoeg over het speelse karakter van dit te gekke schooltje dacht ik zo : ). Ik ga zeker weer. Join je me voor een lesje?

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

 

Tags: