Het liefst pak ik elke week een les boksen mee. Het is voor mij enorm effectief en ik zie altijd zó snel resultaat. Deze week probeerde ik een locatie die pas sinds kort is aangesloten bij OneFit, namelijk: Het Gymlokaal in Amsterdam. Het Gymlokaal is onderdeel van De School. Dit is een gebouw dat dateert uit de jaren ’60 en fungeerde tot voor kort als ROC! De School bestaat behalve uit een gymlokaal, ook uit: een café, een restaurant, (en misschien wel het meest bekend) uit een nachtclub. Bij het Gymlokaal vind je twee authentieke gymlokalen, waarbij je het gevoel krijgt weer even terug te zijn op de middelbare school. Er worden lessen gegevens zoals (kick)boksen, yoga, krachttraining, mobiliteit, parcours kracht en conditie.

Processed with VSCO with a6 preset

Samen met vriendin Laura stonden we om 7:20 voor de deur van De School. Dat moet je dus niet doen. Loop even om naar de rechterzijde van het gebouw en voilà: daar vind je de ingang van Het Gymlokaal. Bij binnenkomst werden we warm welkom geheten en liepen we direct door naar de kleedkamers. De sfeer die in het gebouw hangt is overal te voelen, zo tof, bijna vintage-achtig en helemaal hip! We kregen de handschoenen en scheenbeschermers van de receptie, normaliter hoor je dit te huren of zelf mee te brengen maar omdat het onze eerste keer hier was zagen ze dit door de vingers..

We begonnen met een korte warming-up die bestond uit: (hard)lopen, hakken-bil oefeningen, de grond aantikken en springen. Daarna moesten we tweetallen maken en kregen we een combinatie die we tegen elkaar moesten uitvoeren. Lastig voor ons, omdat we normaal tegen een zak slaan. In het begin was dit een wel beetje wennen, maar deze afwisseling is eigenlijk juist wel goed. Op deze manier werk je namelijk aan je techniek én je leert te incasseren. Iets wat je met een zak moeilijker kan nabootsen. Het trainen met de docent Akmel vond ik erg prettig. Hij zag waar wij moeite hadden en hielp ons met onze houding en gaf tips om te verbeteren. Ook nam hij af en toe het roer over van diegene die moest incasseren. Erg fijn en super leerzaam!

Note: de zaktraining is niet elke dag hetzelfde. Ik hoorde van de mede-sporters dat het een beetje verschilt per docent of je zaktraining hebt of tegen elkaar moet boksen. Het is daarom een beetje uitzoeken welke les het beste bij jou past! Ik vond hem in ieder geval ontzettend leuk en doe volgende week weer mee! Kan jij nou niet op dinsdagochtend? Niet getreurd, de zaktraining wordt elke dag wel een paar keer gegeven.

OneFit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 24 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Tags: