green juice

Dat superfoods een trend is moge duidelijk zijn. Maar is het nou klinkklare onzin of worden we echt allemaal een stuk gezonder zodra we beginnen met het consumeren van superfoods? Megan Fox, Jessica Alba, Oprah Winfrey, Doutzen Kroes en Woody Harrelson zweren er allemaal bij: groene sapjes en smoothies met gedroogde kokossnippers, chia zaadjes, goji bessen en rauwe cacao poeder.

Maar wat zijn superfoods?

Superfoods zijn natuurlijke krachtpatsers die helpen je botten te verstevigen, chronische ziektes voorkomen, je zicht verbeteren en je hersenen scherp houden. Maar wist je dat het bewezen is dat superfoods je ook helpen slank te worden – en te blijven?

Natuurlijke superfoods zijn o.a. avocado’s, zalm, blauwe bessen, broccoli, bruine rijst, peren en wijn. Wijn? Resveratrol, een antioxidant die je vindt in druiven, stopt de opslag van vet. Onderzoeken tonen aan dat mensen die met mate van wijn genieten een slankere taille, en minder buikvet hebben dan mensen die sterke drank drinken. Het drinken van een glas wijn geeft je verbranding een boost die zo’n 90 minuten duurt.

Je zou bijna geneigd zijn na de vrijdagmiddagborrel nog even op de loopband te gaan staan.

 

Tags: