Conditie opbouwen, controle krijgen over je lichaam, spiermassa kweken en jezelf daadwerkelijk leren verdedigen.. Vechtsport beoefenen omvat veel meer dan alleen maar een beetje slaan en schoppen. In een training werk je aan je lichaam én geest. In Den Haag heb je als OneFit lid keuze uit een ruim aanbod aan verschillende soorten vechtsporten en gespecialiseerde locaties. Een overzicht: 

fightclub

Fightclub 070
Fightclub 070 is een bekende vechtsportsschool in Den Haag en omstreken. En dat is niet voor niets zo: hier zijn de trainers zelf op hoog niveau actief in de vechtsport. Inzet, discipline en respect staan bij 070 dus hoog in het vaandel. Maar je bent hier ook als beginner meer dan welkom om mee te doen aan een les Boksen, Kickboksen (ook een les speciaal voor vrouwen) of Thaiboksen. Fightclub 070 heeft meerdere vestigingen: in de Schilderswijk, Kijkduin en Ypenburg.

haagse1

Haagse Directe
Ooit begon Haagse Directe als een afscheiding van het beroemde Kristalijn, de bekende gym van bokslegende John Kristalijn die in 1969 zijn deuren opende in aan de Dunne Bierkade in Den Haag. Een onderdeel van de rijke geschiedenis van het Haagse (en Nederlandse) boksen, waar ze je bij Haagse Directe maar al te graag over vertellen. Inmiddels bestaat Haagse Directe 15 jaar en is de school uitgegroeid tot een van de grootste boksverenigingen van de regio. Ervaring hebben ze hier genoeg en ze doen hier maar één ding het allerliefst: boksen, boksen en nog eens boksen.

hit

Hit & Health
Oprichter en eigenaar Sven ten Bruggen Cate was zelf gepassioneerd thaibokser en uit zijn voorliefde voor de vechtsport ontstond Hit & Health. Een no-nonsense gym waar trainingen Thaiboksen (Muay Thai), Judo, Mixed Martial Arts en Grappling worden gegeven. Geen poespas of overbodige luxe dus, alle focus ligt hier op de sport. De sfeer is super toegankelijk: jong, oud, man, vrouw, beginner of gevorderd, iedereen is welkom om mee te trainen. Een ideale gym als je kennis wilt maken met verschillende soorten vechtsport.

Schermafbeelding 2016-07-05 om 16.03.10

Vechtsportschool Den Haag
Trainen mét elkaar, en niet tegen elkaar; dat is het uitgangspunt bij Vechtsportschool Den Haag. Hier leer je je tegenstander op een slimme en snelle manier te verslaan, ongeacht omvang. De school heeft een aantal bijzondere lessen op het rooster staan. Wing Chun Kung Fu is en traditioneel chinees gevechtssyteem waarin de focus ligt op het zo snel mogelijk uitschakelen van je tegenstander met zo min mogelijk kracht. Zo wordt er gewerkt aan maximale snelheid, stabiliteit, controle van de tegenstander en eenvoud in de tegenaanval. En Kung Fu Yoga, een unieke combinatie van Kung Fu en Vinyasa yoga. Het leuke aan Vechtsportschool Den Haag is dat je er zowel de praktische als de theoretische kant van deze vechtsporten kennen. Daarnaast is de les Xtreme Drum&Bass Cardio Kickboxing de ultieme cardio workout en ook zijn er Kickbokslessen speciaal voor vrouwen.

0-0603113338.normal

GREA Krav Maga
Bij GREA kun je terecht voor Pinkboxing (women only), Combat & Conditie en de unieke Krav Maga zelfverdedigingslessen. Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem ontwikkeld voor de Israel Defence Forces, dat bestaat uit een combinatie van technieken afkomstig uit Aikido, Judo, Boksen en Worstelen. De vechtsport focust zich op zelfverdediging in “real-world situations” en is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Er zijn geen regels, je volgt in de les je natuurlijke reacties en reflexen. Door Krav Maga te beoefenen krijgt je zelfvertrouwen én je fitheid een boost. Ervaren instructeur Gracia Ho-Asjoe en haar ervaren team leren je er graag alles over.

Schermafbeelding 2016-04-26 om 11.52.11

Kickboxing on the Beach
De bekende kickboksschool Silent Dragon organiseert wekelijks trainingen op het zand van Scheveningen. Onder begeleiding van ervaren trainer Erik Roukens werk je aan je conditie, kracht en doorzettingsvermogen. De trainingen zijn uitdagend en super effectief om snel fit te worden.

 

Tags: