Herken jij Craig David nog? Seven Days – Walking Away….

Veel mensen doen aan sport om fit en gezond te blijven of te worden. Andere veel voorkomende redenen zijn afvallen en spiermassa opbouwen. Niets is natuurlijk mooier dan een gedefinieerd gespierd lichaam. Maar gaat dit wel samen?

De processen van vetmassa verbranden en spieren opbouwen
Het verbranden van vetmassa, ook wel lipolyse genoemd, is alleen mogelijk bij een calorietekort. Dus eigenlijk is het heel simpel meer calorieën verbranden dan dat je eet en je verbrand vet. Dit kan je op twee manieren doen door of minder te eten of door meer te verbranden door bijvoorbeeld meer te bewegen.

Spieren opbouwen gebeurt door herhaaldelijke ( zware ) belasting van de spieren. Hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. Het weefsel zal zich echter zelf herstellen. De scheurtjes worden namelijk opgevuld met nieuw spierweefsel waardoor je spieren groeien. Voor dit process zijn eiwitten noodzakelijk. En daarnaast is het belangrijk dat je je spiergroepen de tijd gunt om te herstellen.

Kan je tegelijkertijd vetmassa verliezen en spieren opbouwen?
Dat deze processen echter absoluut niet samen gaan, dat vaak wordt gezegd lijkt niet helemaal te kloppen.  Een ding staat vast dat wanneer je je verpercentage oplaag wilt krijgen zul je meer moeten verbranden dan dat je binnen krijgt. Kracht training is daarnaast de meest efectieve manier om spieren op te bouwen. Wil snel groeien, zorg dan dat je de spiergroep ( en ) die wilt versterken minimaal twee keer per week traint en neem voldoende rust tussen de trainingen door. Heel veel succes!

Tags: