Michelle is diëtist, schoonheidsspecialiste én visagist. Ze deelt vanaf nu maandelijks met OneFit haar bevindingen over het effect van sporten op de huid. Met Healthy Food Healthy Skin wilt Michelle een stukje balans meegeven in het genieten van het leven en het goed zorgen voor jezelf.

img_9571

Daar zit ik weer. In de trein onderweg van twee fijne dagen bij mijn ouders. Ik zal hen weer over een maand zien. Een maand, voelt als twee weken. De tijd gaat zo bizar snel, maar waarom? En hoe maak ik tijd om tussendoor het werken, gezellig doen en mijn rust pakken om te sporten?

Mijn vorige blogs gingen vooral over stress in het lichaam en wat dit met de huid kan doen. Over hoe sporten het lichaam en de geest kan ontstressen. Zeker in tijden waarin de tijd vliegt en je geen adem kan halen is juist sporten extra belangrijk!

Belangrijk dus, maar wanneer dan? Denk aan voor het werk, na het werk of tussendoor het werk. En waarom? Omdat het je even tot rust brengt, je uitlaatklep kan zijn en daarbij het je immuunsysteem sterk maakt. Het immuunsysteem heeft wat te verduren in de wintertijd. Minder zon, vaak drukker dan gedacht (alles even afmaken voor het einde van het jaar) en alle snotterende mensen om je heen. Uit de studie van Sports Medicine werd al aangetoond dat een dagelijks stevige wandeling (30 minuten of langer) in vergelijking met inactiviteit de ziektedagen met de helft verminderd kan worden (Nieman, D. C., & Pedersen, B. K. (1999). Exercise and immune function. Sports Medicine, 27(2), 73-80). Moet je nagaan wat iedere 60 minuten sporten zou kunnen doen.

Dus, hoe ga jij vrolijk en vol energie door deze periode?

Nou, ik zei het al sporten! Wat ik zo fijn vind aan het OneFit abonnement is dat het super flexibel is. Wist je dat 1 uur sporten maar 4% van je dag inneemt? Zo doe ik naast yoga nu ook af en toe boksen. Kleine tip, kom nooit kijken hoe ik boks. Wil je wel sporten, maar geen intensieve (boks)training? Kies dan een keer voor bijvoorbeeld Yin yoga. Heb je wat vervelende dingen meegemaakt en moet het er uit? Neem dan juist die boksles. En ga zo maar door. Elke dag kun je wisselen van tijd en van sportles waarbij die ‘no show fee’ ervoor zorgt dat je daadwerkelijk gaat en tijd ervoor maakt. Mijn vriendin zei het laatst nog! Door die fee heb ik niet op het laatste moment excuses om niet te gaan. En ja, ik had het gisteren nog. Geen zin om te gaan boksen, maar te laat om af te zeggen. Hop, op die fiets en gaan. Het was een super leuke les bij Statensport. Een les waar ik de technieken goed uitgelegd kreeg en moest oefenen met een partner i.p.v. op een zak.

Processed with VSCO with x1 preset

Nog iets leuks aan het sporten is de spieropbouw. Niet alleen zit je lekkerder in je vel als je sport, daarbij zorgen je spieren ervoor dat jij het warmer hebt. Spieren zijn de belangrijkste bron voor warmte, gebruiken meer energie dan vet en creëren daarbij ook meer warmte. Koelt het lichaam af dan worden de spieren aangesproken om warmte te creëren. Leuk extraatje tijdens de koude winterdagen.

Word je nou toch ziek naast al het sporten. Neem dan goed je rust, drink gemberthee, gebruik meer kurkuma in je gerechten en slaap voldoende. Voor je het weet ben je weer de oude en kun je het sporten weer zo oppakken.

bestand_002

Geniet van deze mooie, maar toch drukke maand. Pak je rust waar je kan en sport de kerststress weg!

Namaste,
Michelle

Volg de missie van Michelle via haar blog op www.healthyfoodhealthyskin.nlFacebook en op Instagram. Hier kan je meer lezen over haar kijk op een goede levensstijl voor een gezonde huid door middel van de juiste behandelingen, voeding en sportlessen.

Tags: