Elke dag sporten, dat houdt geen mens vol. Dénk je, tot je ontdekt dat je elke dag van de week een andere les kunt volgen en je er geen genoeg van kunt krijgen. Een gemiddelde week zit bij mij doorgaans vol met yoga en pilates, plus hier en daar een pump- en paaldanslesje. Oké, en echt élke dag sporten lukt ook mij qua tijd nu eenmaal niet elke week, maar met 4 tot 6 keer sporten ben ik ook al heel tevreden!

Pilates Amsterdam

Pilates – De Nieuwe Yogaschool

Dinsdag: mijn favoriete yogajuf Marije geeft ook pilates, onder andere bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Op dinsdagavond haak ik graag aan, want pilates is een killer workout voor je core. Het leuke aan pilates is daarnaast dat het gaat om hele precieze en kleine bewegingen. Hierdoor leer je je lichaam kennen en krijg je veel controle over je spieren en je houding. Iets wat ook van pas komt in het dagelijks leven – ik zit bijvoorbeeld veel rechter op mijn bureaustoel sinds ik pilates doe.

Paaldansen – Rasalila

Woensdag: ja, paaldansen is een sport. En geloof me; het is zwaarder dan je denkt. Je werkt met je eigen lichaamsgewicht en je hebt behoorlijke spierballen nodig om jezelf die paal in te krijgen. Naast een fikse krachttraining is het vooral hilarisch om jezelf ondersteboven al rondjes draaiend in de spiegel te zien. Doe een paaldanslesje daarom vooral samen met een vriendin; dubbele pret. Paaldansen in Amsterdam? Ga echt een keer naar Rasalila!

Poledancing Rasalila Amsterdam

Core Flow – Equal Yoga

Donderdag: wat ik aan core training doe tijdens een les pilates, houd ik graag een beetje in stand. Daarom vind ik de Core Flow les van Anna bij Equal Yoga ook een absolute aanrader. Hierin combineer je de meditatie en ‘zen’-heid van een yogales met behoorlijk pittige flow oefeningen. Geloof me: na 10 chaturanga’s heb je jezelf echt wel in het zweet gewerkt.

Equal yoga Amsterdam

Pump les – TrainMore Amsterdam

Zaterdag: eigenlijk houd ik niet zo heel erg van sportscholen, maar voor een groepsles ga ik wel eens heen. De pump les op zaterdagochtend is een lekker actief begin van het weekend. Ook als je – zoals ik – geen idee hebt hoe het werkt met die grote staven waar je gewichten aan moet hangen, kun je gewoon meedoen. Afkijken bij de rest, en trainen maar: billen, benen, armen, borst, buik. Dat je een dag later geen trap meer op komt is bijzaak.

TrainMore pump Amsterdam

Kijk voor fitspi- en foodspiration op Claartje haar website, foodness.nl!

Tags: