Elson vertelt met een grote glimlach dat hij op z’n zeventiende bij (het moederbedrijf van) Zwemcentrum Rotterdam terechtkwam en daar nooit meer is weggegaan. “Dat is inmiddels zestien jaar geleden. Zwemmen deed ik hier al en ik begon al snel met het geven van wat lessen. Ik wilde mezelf daarin ontwikkelen en heb me aangesloten bij Kataqua, een bedrijf dat gespecialiseerd is in opleidingen tot aquafitness-instructeur. Je kunt iedereen op de kant zetten en springend wat oefeningen voor laten doen, maar om een écht goede instructeur te worden, komt er veel meer bij kijken.” Ruim zeven jaar geleden heeft Elson een internationaal erkenningsdiploma behaald. Sindsdien geeft hij ook aquafitness-lessen aan andere instructeurs op internationaal niveau. “Ik mag de wereld over reizen en de nieuwste trends op gebied van aquafitness met ze delen. Dat is toch fantastisch.”

Wiebelen op het water

Dat enthousiasme is terug te zien in de lessen die Elson geeft bij Zwemcentrum Rotterdam; aquarobics, aquabootcamp, aquajumps, aquajoggen en sinds kort ook floatfit. Eh… wat? “Floatfit is een high intensity interval (HIIT) training op een mat die op het water drijft, de aquabase. Het is echt te gek om te doen. Burpees, lunges, squads, planken; alles komt voorbij tijdens deze les. De aquabase zorgt voor een extra uitdaging, want die is nogal wiebelig.” Geen zorgen, Elson weet met al die jaren ervaring precies hoe hij je moet helpen. “Ik heb de magie om mensen te corrigeren zonder dat anderen dat door hebben. Dat vinden ze fijn. Je zal echt niet voor schut staan tijdens de les. Daarnaast vind ik het super belangrijk dat er ook een genoeg fun bij zit.” Geloof ons, bij dit aquafitness multi-talent heb je een intensieve workout inclusief je daily dose of joy.

Sloof je uit!

Wil je liever zelfstandig baantjes trekken bij Zwemcentrum Rotterdam? Doe je ding! Waarschijnlijk kom je Elson wel tegen. Als hij even een gaatje weet te vinden in zijn drukke programma, neemt hij een duik in het gloednieuwe zwembad. “Het is een 50-meter-bad met 10 banen. Dat zijn Olympische afmetingen. Cool, toch?”

Tags: