Ze begon ooit met yoga omdat ze vanwege reuma last had van stijve en pijnlijke gewrichten. “Het is voor mij een hele prettige manier geweest om mijn reumaklachten te verlichten. Ik vond het zo fijn, dat ik besloot om naast mijn werk een yoga-opleiding te volgen en in de avond lessen te geven.”

Werken bij Balanzs Rotterdam een dreamjob? Yes!

Tove kreeg steeds meer het gevoel dat dit was waar ze voor wilde gaan. Dus stapte ze een jaar geleden uit de vastgoedwereld en ging ze fulltime bij Balanzs werken. “Deze kans kon ik niet laten lopen; ik mocht studiomanager worden van beide vestigingen in Rotterdam en daarnaast nog yogalessen geven.” Van hot yoga tot gentle flow en vinyasa tot core strength vinyasa, deze powervrouw geeft het allemaal binnen de mintgroene muren van Balanzs (yes, helemaal Instagramproof dus).

Down-to-earth

Bij Balanzs is iedereen welkom. “Wij vinden het belangrijk dat een les zowel uitdagend als aangenaam is voor een stijvere 80-jarige als voor een soepele yogi van 20. Daarom zijn de lessen allemaal all-levels. We zijn hier down-to-earth, maar met ruimte voor verdieping.” Wat Balanzs ook uniek maakt: ze hebben een warmte-installatie, waardoor de lessen licht verwarmd zijn. “Hierdoor ontspannen je spieren, waardoor je soepeler bent tijdens de les en minder kans hebt op blessures.”

Geïnspireerd

Op de vraag of Tove een jaar na de grote carrièreswitch nog steeds happy is met haar keuze, krijgen we een luide JA. “De locaties zijn super fijn en ik vind lesgeven fantastisch. Ik probeer mensen uit te dagen binnen de grenzen van hun lichaam. Ik zie dat iedereen na de les ontspannen vertrekt; het is mooi om daaraan te kunnen bijdragen.” Daarnaast volgt ze zelf ook nog regelmatig een yogales. “Door andere teachers leer ik over verschillende stijlen. Ook al ben je docent, je blijft ook altijd student. Om geïnspireerd te blijven, moet je jezelf ook blijven verdiepen.”

Tags: