Van profvoetballer naar PT

Een carrière als profvoetballer? Check! Maar nu staat Yusuf dagelijks sporters aan te moedigen in Spartaan Circuit. Wat is er gebeurd tussen toen en nu? “Ik ben naar Turkije gegaan om te voetballen op hoog niveau. Maar de club in Turkije waar ik speelde, is door omstandigheden uit de competitie gehaald. Dat is inmiddels zes jaar geleden. Toen ik terugkwam in Nederland was ik klaar met de competitie en bewijsdrang tegenover anderen. Ik stortte me op fitness, want dat doe je voor jezelf.”

Van workout naar work

Yusuf kreeg steeds meer plezier en zelfvertrouwen in het fitnessen. Toen het hem opviel dat sommige medesporters in de sportschool de oefeningen niet op de juiste manier uitvoerden, benaderde hij ze voorzichtig en bood hij zijn hulp aan. Dat bleek een succes, want steeds meer mensen vroegen zijn hulp. “Toen ik merkte dat de personal trainers zich daardoor een beetje bedreigd voelden, dacht ik: volgens mij ben ik hier goed in! Ik volgde een opleiding tot personal trainer en heb verschillende cursussen gevolgd. Zo deed ik kennis op over verschillende trainingsmethodes en durfde ik de volgende stap aan.” Note to self: een beetje zelfvertrouwen is key voor je new business.

Spartaan Circuit = sweat & joy

Met wat hulp en goed vertrouwen van vrienden en bekenden opende Yusuf twee jaar geleden Spartaan Circuit. In deze gym waag je je aan total body workouts van een uur, waarbij CrossFit-, HIIT-, powerlift- en commando-oefeningen worden gecombineerd. Geen gelikte locatie met fitnessapparatuur, wel een ruige locatie met grof geschut. Gooien met banden, slaan met gigantische hamers, touwklimmen; niets is te gek. Saai? Nooit! Zwaar? Zeker. Kans op spierpijn? Honderd procent. Maar Yusuf zorgt dat jij na afloop super trots bent op je workout. “Ik maak ze pittig, maar zorg dat iedereen er doorheen komt.”

Hey, patron!

Training geven doet Yusuf met kalmte, nuchterheid en persoonlijke aandacht. “Hoe de training eraan toeging tijdens mijn voetbalcarrière is precies hoe ik mijn training níét geef. Bij mij is er wél ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. Heeft iemand z’n dag niet? Dan doen we het gewoon wat rustiger aan. Ik push niet, maar corrigeer waar nodig.” Kijk overigens niet raar op als Yusuf je ‘patron’ noemt, dat betekent ‘baas’ in het Frans. Volgens hem is namelijk iedereen dat. “Ongeacht wie of wat je bent, je bent al perfect.”

Spartaan Circuit

Tags: